ÖTTUSA – TRIATLON EGYESÜLETÜNK

KIK VAGYUNK?

Egyesületünk a XI. kerületben, Újbudán található, öttusával  és triatlonnal foglalkozunk. A csapat jelenlegi formáját  2014-ben nyerte el, de aktívan, Castor SE név alatt csak 2017-ben indult el és azóta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Főként utánpótláskorú (6-16 éves) öttusás és triatlonos gyerekek sportolnak nálunk, de az utóbbi évben már amatőr felnőtt triatlon versenyzőink is erősítik a Castor SE-t. Az egyesület alapító elnöke Fecskovics Attila többszörös magyar  bajnok, világbajnoki negyedik helyezett triatlonista.

Edzéseink a XI. kerületben zajlanak: az úszást a Nyéki Imre Uszodában tartjuk reggel és délutáni időpontokban, a Bikás Parkban és a Kamaraeredőben futunk.  Csapattagjaink közül szép számmal eredményesen vesznek részt öttusa (két- és háromtusa), valamint triatlon versenyeken.

Az eredményességen felül fontos szempont, hogy a nálunk sportoló gyerekek és felnőttek jó hangulatban töltsék szabadidejüket és erős, összetartó csapatként működjünk. Mert csapatban könnyebb!

  • Öttusa és triatlon egyesület vagyunk Újbudán

  • Sokszínűek vagyuk: gyerekek és felnőttek, kezdők és profik, fiúk, lányok egyaránt

  • Csapatban edzünk és két- és háromtusa, valamint duatlon, aquatlon és triatlon versenyeken veszünk részt

  • Magunkénak valljuk és igyekszünk átadni a fiatalabb generációnak a sport legfőbb értékeit:  fair paly, a szabályok és ellenfelek tisztelete, nagylelkűség, kemény munka,  lelkesedés és szenvedély

  • Jó a hangulat az edzéseken, sokat nevetünk (néha sírunk is) és mindnyájan büszkék vagyunk arra, hogy a Castor csapatához tartozunk

Edzőink, segítőink

FECSKOVICS ATTILA
FECSKOVICS ATTILAEgyesületi Elnök, alapító
Többszörös magyar bajnok triatlonista, olimpiai kerettag, világbajnoki bronzérmes sportoló, az egyesület alapító elnöke. Úszó-kerékpár-lövészet-futó edzést tart a gyerekeknek és a felnőtteknek, irányítja az egyesületet. Támogatókkal, szponzorokkal tárgyal, edzésterveket ír, kerékpárt és pisztolyt szerel és rak össze már majdnem csukott szemmel.
SZABÓ NORBERT
SZABÓ NORBERTÚszásoktató
Úszásoktatónk a Testnevelési Egyetem alapképzését (testnevelő-edző szak, úszóoktató) és a mesterképzését is (testnevelő tanár- gyógytestnevelőtanár szak) elvégezte. 6 éve oktat úszást, ez idő alatt több száz gyereket tanított meg úszni. Gyógytestnevelőként óvodákban is dolgozik. Szerencsésnek mondja magát, mert a munkája a hobbija. Óráin fontos a játékos oktatás és a barátságos hangulat.
PAPANITZ ZOLTÁN
PAPANITZ ZOLTÁNLövőedző
Világ- és Európa Bajnok lövőedző, olimpikon. Lövőedzést tart a nagyobb korosztály számára. Szerény, nagy tudású, kiváló szakember és kolléga, akire mindig lehet számítani. Büszkék vagyunk, hogy a soraink közt tudhatjuk.
LELKES ANDREA
LELKES ANDREATanár, mediátor
Ha kell, besegít az edzéseken, versenyeken.
Akkor lép közbe, ha a többiek elakadnak, nélkülözhetetlen a csapatból.

KOVÁCS ZSUZSANNA
KOVÁCS ZSUZSANNAMarketing, design
Tervez, szerkeszt, a marketing az ő területe.
Nála nincs olyan, hogy későn. Ha kell, teret görbít, de időre kész bármilyen anyag, ami a keze közé kerül.