30. alkalommal került megrendezésre Nagyatádon a hosszútávú triatlon verseny.
Idén a Castor SE is részt vett az eseményen. Volt egyéni induló csapattagunk, aki első alkalommal teljesítette a távot és a szemünk előtt vált “női vasember”-ré, volt eXtremeManónk, aki megnyerte a gyerek-futamot, de indult ifi és felnőtt váltó-csapatunk is.

eXtremeMan Nagyatád egyéni teljesítő 2019 Castor SE

Az indulók közül Ironman távon szinte mindenki “elsőbálozó” volt, nagy izgalommal vettünk részt a versenyen. Igazi csapatmunka folyt, együtt érkeztünk, szálltunk meg, a verseny előtti este részletes megbeszélést tartottunk arról, hogyan osszuk fel magunk között a távot, ki milyen időt tervez menni, hogyan frissítsünk, a “leghosszabb napon” pedig kísértük egymást a váltópontokra, kisegítettük egymást egy-egy géllel vagy banánnal, szurkoltunk egymásnak a tűző napon és persze folyamatosan kaptuk az edzői tanácsokat, bíztatásokat. A rajt helyszíne is csodálatos volt, a tó hívogató vize, Vangelis lüktető zenéje, a közel 700 egyéni versenyző látványa, az ágyúdörgés hangja együtt igazi adrenalin-fröccs.

A nyári forróság ellenére mindenki jól teljesített, küzdött az egyéni céljáért és a csapatáért, hozta a tervezett és várt időt, eredményt. Mindannyiunk számára meghatározó élmény volt, a gyerekek lelkesedtek, többen kijelentették, hogy 4-5-pár év múlva az egyéni versenyen fognak indulni és biztos vagyok benne, hogy a felnőttek körében is fogalmazódtak meg hasonló álmok, tervek.

“Az út maga a cél” és mi elindultunk az úton. Abszolút pozitív élményekkel kezdjük meg augusztusi pihenőnket és bizonyára sok új céllal folytatjuk majd a szeptemberi munkát. Gratulálunk mindenkinek! Hajrá Castor!
(Szente Szilvia tollából)

Castoros résztvevők:
Egyéni teljesítő, ironwoman: Somoskői Barbara
Csapatban teljesítők:
Castor SE (és 1 Fater): Hollós Borcsi, Hollós István, Lelkes Flóra, Wenner Eszter
Crazy Mums: Bodnár Henriett, Koch Anna, Kovács Zsuzsanna, Lelkes Andrea, Szente Szilvia
eXtremeManó futóverseny győztes: Bodnár Csillag

További fotók a Galériában

eXtremeMan Nagyatád 2019 - a Castor SE plusz 1 fater csapata